Lokmanın Yapılışı Ve Tarifi

Lokmanın Tarifi Ve Yapılışı

Lokmanın Yapılışı Ve Tarifi – Özel günlerde, mevlitlerde ve cenaze törenlerinde hem ikram edilmesi hem de hayır için yapılması yönleriyle oldukça bilindik ve sevilen bir tatlıdır lokma tatlısı. Sunumu kolay, porsiyonları ölçülü ve benzerlerine göre hafif ve oldukça lezzetli olan lokmanın yapılışı oldukça merak edilen sorulardan biridir.

Lokmanın tarifi ve yapılışı çok zor olmasa da maharet isteyen bir konudur. Gelin size kısaca anlatalım:

Lokmanın hamuru için 1 su bardağı un, yarım su bardağı su, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı ile toz şeker ile 1 çay kaşığı tuz gerekmektedir.  Lokmayı çıtır çıtır kızartmak için ise 2 su bardağı ayçiçeği yağı kullanılacaktır. Lokmanın olmazsa olmazı şerbeti için de 3 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı ve yarım limonun suyu yeterli olacaktır. Maya ile yoğurduğunuz hamuru otuz ila kırk dakika arasında bekleterek iyice kabarmasını sağlayın. Hamur kızartma işlemi öncesinde bir yandan da şerbeti hazırlayınız ve hamur kabarırken şerbetin soğumasını sağlayınız.

Lokmacı Furkan Usta

Arkasından yemek kaşığını yağa batırarak, iyice kızdırdığınız ayçiçeği yağı içerisine kaşık yardımı ile hamurları tek tek atınız. Kevgir yardımı ile altlı üstlü olarak iyice çeviriniz. İyice kızardıklarını anladığınız zaman çıkarınız ve bir kaba alınız.

Hazır olan lokma tanelerinin soğumasına müsaade etmeden, soğumuş olan şerbetin içerisine atınız ve kızarmış hamur ile şerbetin birbirine iyice kaynaşmasına izin veriniz. Lokma tatlısını dilediğiniz sayıdaki porsiyonlarda sıcak olarak ve dileğe göre üstüne tarçın dökerek servis edebilirsiniz.

Lokmanın Yapılışı Ve Tarifi

Evde bu şekilde yapılan lokma tatlısı, hayır lokması olarak çeşitli faaliyetlerde yapılacaksa uzmanlık gerektiren bir iştir. Bu durumlarda firmamızı arayarak bilgi alabilir ve lokmanın tarifi ile uğraşmadan misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir